Mijn naam is Anita Kluge en oorspronkelijk kom ik uit Bhopal, India.

Voor mij is klei een heel bijzonder kunst medium. Als ik klei in mijn handen neem, maak ik direct een verbinding met de aarde wat een zeer speciaal gevoel is. Het is klei dat mij het meest kalmeert.

In mijn werk ben ik geïnspireerd door de stam van mijn grootmoeder, namelijk de Gond stam. De Gond-mensen behoren tot één van de grootste en oudste stammen in India. In hun kunst maken ze veel gebruik van complementaire kleuren en heeft een grote nadruk op de natuur met onderwerpen zoals de aarde, het vuur, de vogels, dieren, water, vissen, mensen en de Boom des Levens. Het gebruik van complementaire kleuren in Gond-kunst word alleen in muurschilderijen en andere 2D-kunst gebruikt, maar niet in de 3D-kunst zoals sculpturen en figuren. Dit zag ik als inspiratie om nieuwe technieken te ontdekken die deze complementaire kleuren tot leven zouden kunnen brengen in mijn eigen sculpturen.

Na grondig onderzoek ben ik ook zeer geïnspireerd geraakt door de kunsttechnieken uit Japan en Korea. De filosofie achter hun technieken is zeer rustgevend en bewonderenswaardig. Door te experimenteren met technieken zoals mishima, nerikomi en kintsugi heb ik de complementaire kleuren van de Gond-muurschilderijen tot leven kunnen brengen in driedimensionale sculpturen die de geest van de Gond-stam uitstralen. Ik groei nog in mijn technieken en in mijn stijl en doe dit met veel plezier.

Maak jouw eigen website met JouwWeb